MOLINO CASILLO
Jakość, innowacyjność i ciągłe skupienie się na kwestiach zrównoważonego rozwoju to filary działalności Molino Casillo.
Historia Molino Casillo zaczęła się w 1958 roku, kiedy po zapoznaniu się z tajnikami pszenicy i młynarstwa, Vincenzo Casillo założył własną firmę w Corato, w prowincji Bari. Dzięki know-how wypracowanemu przez wiele lat pełnej pasji pracy udało się przekształcić starożytną sztukę produkcji semoliny i mąki w złożony i nowatorski proces.
W 1990 roku, kiedy do firmy dołączyli czterej synowie Vincenzo, Francesco, Beniamino, Pasquale i Cardenia, ustanowiona został międzynarodowa pozycja Molino Casillo jako lidera na rynku mąki, zachowując te same zasady lojalności, przejrzystości i szacunku, które są podstawą rodziny Casillo.
Dzięki innowacyjnemu podejściu opartemu na cennej pracy działu badań i rozwoju Molino Casillo produkuje i dystrybuuje szeroką gamę mąk i semolin produkowanych w celu zaspokojenia wszelkich potrzeb i zapewnienia doskonałych rezultatów w każdej dziedzinie zastosowania. Wiele mąk i semolin jest produkowanych w 100% z włoskiej pszenicy.
Dla Molino Casillo, wysokie standardy pracy, jakości surowca, szacunek dla środowiska i poprawa terytorium są podstawowymi składnikami do osiągnięcia satysfakcji klientów, cel, który zawsze był w centrum zaangażowania Molino Casillo.