język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

MOLINO CASILLO

Jakość, innowacyjność i ciągłe skupienie się na kwestiach zrównoważonego rozwoju to filary działalności Molino Casillo.

Historia Molino Casillo zaczęła się w 1958 roku, kiedy po zapoznaniu się z tajnikami pszenicy i młynarstwa, Vincenzo Casillo założył własną firmę w Corato, w prowincji Bari. Dzięki know-how wypracowanemu przez wiele lat pełnej pasji pracy udało się przekształcić starożytną sztukę produkcji semoliny i mąki w złożony i nowatorski proces.

W 1990 roku, kiedy do firmy dołączyli czterej synowie Vincenzo, Francesco, Beniamino, Pasquale i Cardenia, ustanowiona został międzynarodowa pozycja Molino Casillo jako lidera na rynku mąki, zachowując te same zasady lojalności, przejrzystości i szacunku, które są podstawą rodziny Casillo.

Dzięki innowacyjnemu podejściu opartemu na cennej pracy działu badań i rozwoju Molino Casillo produkuje i dystrybuuje szeroką gamę mąk i semolin produkowanych w celu zaspokojenia wszelkich potrzeb i zapewnienia doskonałych rezultatów w każdej dziedzinie zastosowania. Wiele mąk i semolin jest produkowanych w 100% z włoskiej pszenicy.

Dla Molino Casillo, wysokie standardy pracy, jakości surowca, szacunek dla środowiska i poprawa terytorium są podstawowymi składnikami do osiągnięcia satysfakcji klientów, cel, który zawsze był w centrum zaangażowania Molino Casillo.

Mąka pszenna miękka typ 0 „Zero Unica” to mąka dla prawdziwych Pizzajuolo, zatwierdzona przez AVPN (Stowarzyszenie
Mąka Napoletana typ 0 AVPN
Mąka pszenna miękka typ 0 „ZERO L” to mąka zaprojektowana z myślą o zapewnieniu wysokiej wydajności i wysokiego
Mąka pizza typ 0 ZERO L
Staccafacile to semolina z mąki durum, która ułatwia przygotowanie, obróbkę i pieczenie pizzy.
Dzięki jej
Podsypka do pizzy
Mąka „LA 8 PLUS” z kiełkami pszenicy to mąka przeznaczona do produkcji współczesnej pizzy gourmet o intensywnym
Mąka premium typ 0 PLUS
Mąka "AROMA" z kiełkami pszenicy to mąka typu "1" otrzymywana poprzez staranne i bardzo powolne mielenie. Molino
Mąka premium AROMA typ 1
Mąka „TOP" to podwójnie zmielona semolina z pszenicy durum, otrzymywana z mieszanki najlepszej proteinowej pszenicy
Semolina rimacinata TOP
Mąka „Extra Arancio” to semolina w najczystszej postaci do przygotowania doskonałego makaronu. Z umiejętnego przemiału
Semolina grano duro ARANCIO
Osiem starannie wyselekcjonowanych semolin z pszenicy durum, idealnych do przygotowania makaronu o autentycznym smaku i doskonałej
Mąka pasta fresca typ 00
Mąka pszenna miękka typu 0 "Manitoba" pozyskiwana jest w 100% z włoskiej pszenicy. Jest produktem idealnym do najbardziej
Mąka MANITOBA typ 0
Włoskie drożdże do wypieku chleba, pizzy, bułek. Skład: drożdże naturalne (Saccharomyces Cerevisae), emulgator
LIEVITO DI BIRRA
Marki
Facebook Instagram