valsoia - produkty roślinne
Valsoia jest pionierem na rynku włoskim w zakresie produktów roślinnych.
Valsoia została założona w 1990 roku przez neurologa Lorenzo Sassoli w celu wykorzystania wyjątkowych właściwości odżywczych soi, aby oferować prawidłowe rozwiązania w zakresie zdrowego odżywiania w odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na produkty zdrowe i wellbeing.
Najpierw została opracowana i wprowadzona na rynek roślinna alternatywa mleka, deserów, burgerów i kotletów, następnie stopniowo rozszerzano ofertę o bezlaktozową alternatywę dla serów do smarowania, majonezu i śmietany do gotowania.
W 2006 roku Valsoia weszła na giełdę w ramach modernizacji i rozwoju firmy.
Dziś marka Valsoia jest synonimem zdrowej żywności.
Misją Valsoia jest poprawa jakości życia dzięki zdrowym, całkowicie roślinnym alternatywom dla tradycyjnej żywności, bez poświęcania niczego pod względem smaku, konsystencji i jakości.