Przepisy
letnia sałatka z kozim serkiem
30.11.-0001
15 minut
2 osoby
Składniki:
300 g świeżych truskawek,
1 łyżka octu balsamicznego Venturini Baldini,
3 łyżki oliwy z oliwek,
200 g świeżego...
Przygotowanie: Przygotowanie jest bardzo proste - szpinak i truskawki dokładnie myjemy. Z truskawek usuwamy gniazda, a następnie kroimy w je...
Czytaj więcej
Przygotowanie: Przygotowanie jest bardzo proste - szpinak i truskawki dokładnie myjemy. Z truskawek usuwamy gniazda, a następnie kroimy w je...
portobello z gorgonzolą
30.11.-0001
30 minut
4 osoby
Składniki:
6 pieczarek portobello,
80 g sera Gorgonzola,
5 łyżek oliwy z oliwek,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki świeżej posiekanej natki...
Przygotowanie: Do miski dodajemy oliwę z oliwek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczarki dokładnie myjemy, odcinamy nóżki...
Czytaj więcej
Przygotowanie: Do miski dodajemy oliwę z oliwek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczarki dokładnie myjemy, odcinamy nóżki...
PIADA WRAPS
30.11.-0001
30 minut
4 osoby
Składniki:
4 piady,
1 opakowanie rukoli,
8 łyżek oliwy z oliwek Oleificio Salvadori,
1 cytryna,
200 g serka Burrata Nonno Nanni,
250 g...
Przygotowanie: Rukolę skrapiamy oliwą z oliwek (2 łyżeczki) i sokiem z połowy cytryny. Całość dokładnie mieszamy. Serek wkładamy do...
Czytaj więcej
Przygotowanie: Rukolę skrapiamy oliwą z oliwek (2 łyżeczki) i sokiem z połowy cytryny. Całość dokładnie mieszamy. Serek wkładamy do...
Sfincione
30.11.-0001
30 minut
4 osoby
Składniki:
500 g mąki pszennej,
20 g świeżych drożdży,
300 g ciepłej wody,
25 ml oliwy z oliwek,
łyżeczka soli,
łyżeczka...
Przygotowanie: W 150 ml ciepłej wody rozpuszczamy drożdże z łyżeczką cukru i mąki, odstawiamy do wyrośnięcia zaczynu. Z pozostałej mąki,...
Czytaj więcej
Przygotowanie: W 150 ml ciepłej wody rozpuszczamy drożdże z łyżeczką cukru i mąki, odstawiamy do wyrośnięcia zaczynu. Z pozostałej mąki,...
Orecchiette ze szpinakiem
30.11.-0001
30 minut
2 osoby
Składniki:
300 g makaronu orecchiete,
400 g szpinaku w liściach,
300 g pomidorków koktajlowych,
100 g Parmigiano Reggiano,
3 łyżki...
Przygotowanie: Gotujemy makaron al dente – gdy będzie gotowy, odlewamy sobie ½ szklanki wody z makaronu. Na patelni podsmażamy rozdrobniony...
Czytaj więcej
Przygotowanie: Gotujemy makaron al dente – gdy będzie gotowy, odlewamy sobie ½ szklanki wody z makaronu. Na patelni podsmażamy rozdrobniony...
Makaron ze szparagami
30.11.-0001
45 minut
2 osoby
Składniki:
200 g makaronu Tagliatelle Mezzane Agnesi,
pęczek szparagów zielonych,
100 g masła,
papryczka chilli (opcjonalnie),
2...
Przygotowanie: Zaczynamy od ugotowania makaronu, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie kroimy szparagi, odłamujemy końce...
Czytaj więcej
Przygotowanie: Zaczynamy od ugotowania makaronu, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie kroimy szparagi, odłamujemy końce...
kurczak ze stracciatellą
30.11.-0001
60 minut
3 osoby
Składniki:
500 g piersi z kurczaka,
10-12 suszonych pomidorów,
250-300 g szpinaku,
1 cebula (najlepiej czerwona),
3 ząbki...
Przygotowanie: Zaczynamy od dokładnego umycia i pokrojenia piersi z kurczaka. Rozbijamy kawałki tłuczkiem, sypiemy solą, pieprzem i innymi...
Czytaj więcej
Przygotowanie: Zaczynamy od dokładnego umycia i pokrojenia piersi z kurczaka. Rozbijamy kawałki tłuczkiem, sypiemy solą, pieprzem i innymi...
Łosoś z pesto
30.11.-0001
45 minut
3 osoby
Składniki:
filety z łososia,
pesto z czosnkiem niedźwiedzim Sacla,
świeża bazylia,
cytryna,
oliwa z oliwek Oleificio...
Przygotowanie: Filety z łososia dokładnie płuczemy i układamy na dużym kawałku folii aluminiowej. Smarujemy naszą rybę pesto, dodajemy kilka...
Czytaj więcej
Przygotowanie: Filety z łososia dokładnie płuczemy i układamy na dużym kawałku folii aluminiowej. Smarujemy naszą rybę pesto, dodajemy kilka...