język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Przekąski (antipasti)

letnia sałatka z kozim serkiem

30.11.-0001 15 minut 2 osoby
Składniki: 300 g świeżych truskawek, 1 łyżka octu balsamicznego Venturini Baldini, 3 łyżki oliwy z oliwek, 200 g świeżego...
Przygotowanie: Przygotowanie jest bardzo proste - szpinak i truskawki dokładnie myjemy. Z truskawek usuwamy gniazda, a następnie kroimy w je...
Czytaj więcej

portobello z gorgonzolą

30.11.-0001 30 minut 4 osoby
Składniki: 6 pieczarek portobello, 80 g sera Gorgonzola, 5 łyżek oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki świeżej posiekanej natki...
Przygotowanie: Do miski dodajemy oliwę z oliwek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczarki dokładnie myjemy, odcinamy nóżki...
Czytaj więcej

PIADA WRAPS

30.11.-0001 30 minut 4 osoby
Składniki: 4 piady, 1 opakowanie rukoli, 8 łyżek oliwy z oliwek Oleificio Salvadori, 1 cytryna, 200 g serka Burrata Nonno Nanni, 250 g...
Przygotowanie: Rukolę skrapiamy oliwą z oliwek (2 łyżeczki) i sokiem z połowy cytryny. Całość dokładnie mieszamy. Serek wkładamy do...
Czytaj więcej

Sfincione

30.11.-0001 30 minut 4 osoby
Składniki: 500 g mąki pszennej, 20 g świeżych drożdży, 300 g ciepłej wody, 25 ml oliwy z oliwek, łyżeczka soli, łyżeczka...
Przygotowanie: W 150 ml ciepłej wody rozpuszczamy drożdże z łyżeczką cukru i mąki, odstawiamy do wyrośnięcia zaczynu. Z pozostałej mąki,...
Czytaj więcej

Szparagi z Parmigiano Reggiano i Prosciutto Crudo

30.11.-0001 15 minut 4 osoby
Składniki: Pęczek szparagów, Opakowanie Prosciutto Crudo, 50 g sera Parmigiano Reggiano, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy. ...
Przygotowanie: Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałą końcówkę i gotujemy do miękkości. Ugotowane smarujemy oliwą, doprawiamy solą...
Czytaj więcej

Focaccia

30.11.-0001 60 minut 4 osoby
Składniki: 400 g mąki pszennej, 30 g świeżych drożdży, 200 ml ciepłej wody, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, sól...
Przygotowanie: Przygotowujemy zaczyn: W 100 ml ciepłej wody rozpuszczamy drożdże z łyżeczką cukru, odstawiamy do wyrośnięcia. W osobnej...
Czytaj więcej

Kanapka z serkiem kozim, szynką parmeńską i figami

30.11.-0001 15 minut 2 osoby
Składniki: Roladka kozia Szynka parmeńska Ocet balsamiczny Rukola ...
Przygotowanie: Sezon na figi rozpoczyna się od połowy września. To dobry moment, by przyrządzić sobie przepyszną kanapkę z kozim twarożkiem,...
Czytaj więcej

Chleb z pesto

25.07.2020 90 minut 4 osoby
Składniki: 450 g mąki pszennej, 1 szklanka ciepłej wody, ½ szklanki mleka, 20 g świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka...
Przygotowanie: Podgrzewamy mleko (uwaga – ma być ciepłe, nie gorące!), następnie rozpuszczamy w nim łyżeczkę cukru, drożdże...
Czytaj więcej
Marki
Facebook Instagram