Bio sery włoskie
Sery włoskie zachwycają smakoszy na całym świecie. Doskonałe Parmigiano Reggiano, mozzarella, mascarpone di bufala czy ricotta – wybór włoskich serów jest naprawdę duży, dlatego nie warto ograniczać się wyłącznie do jednego z nich. Parmezan będzie miłym akcentem w daniach kuchni włoskiej, na przykład w makaronach czy sałatkach. Mozzarella najlepiej sprawdza się na pizzy i mini grzankach, a mascarpone to obowiązkowy składnik tiramisu, choć my lubimy również przygotowywać na jego bazie masę do tarty. Ricotta dzięki swojej kremowości świetnie sprawdza się jak podstawa puszystych placuszków, które podane z kawą i świeżymi owocami będą stanowiły najlepsze śniadanie. Do tego może jeszcze kilka słodkich konfitur i można rozpocząć perfekcyjny poranek. Zachęceni? W takim razie koniecznie sprawdźcie nasze włoskie produkty bio!