Makarony z włoskiej pszenicy durum
Historia PASTIFICIO ANTONI PALLANTE (bo tak nazywa się firma, która produkuje makarony pod marką La Ruvida) rozpoczyna się w roku 1949 w miejscowości Caserta na południu Włoch, znanej z pięknego Pałacu Królewskiego i znajdującego się za nim bajecznego parku.
Firma zarządzana jest dzisiaj przez czwartą, dynamiczną generację rodziny Pallante i chociaż minęło ponad 70 lat, rodzina pozostaje wierna obietnicy złożonej przez założyciela rodzinnej tradycji makaronowej Atillo Pallante, który stanowczo utrzymywał, że nigdy nie należy „poświęcać jakości na rzecz objętości”
Linia makaronów la RUVIDA ITALIANA to propozycja dla tych, którzy poszukują doskonałego, makaronu w 100% z semoliny z włoskiej pszenicy durum.
Rzemieślniczego charakteru nadaje tłoczenie ciasta na matrycach z brązu. Ta tradycyjna obróbka powoduje, iż zewnętrzna struktura makaronu staje się bardziej chropowata i szorstka, przez co gwarantuje idealne przyleganie i łączenie się z sosami.
Nowoczesne opakowanie inspirowane sztuką współczesną z zamknięciem typu Flap Pack (opakowanie ponownego zamknięcia).