Sernik na zimno
30.11.-0001
30 minut
4 osoby
Składniki:
Przygotowanie:
300 ml śmietanki 36%,
150 g mielonego twarogu półtłustego,
150 g mascarpone Buona,
1 opakowanie żelatyny do deserów,
50 g cukru pudru,
200 g ciasteczek Lotus Biscoff,
200 g kremu ciasteczkowego Lotus Biscoff.
Przygotowanie:
Ubij śmietankę na sztywno, następnie dodaj do niej twaróg, cukier i mascarpone, miksuj do połączenia się składników. Żelatynę rozrób według instrukcji zawartej na opakowaniu. Gotową dodaj do masy śmietanowej i zmiksuj do połączenia składników. Przygotuj pucharki – na dno wyłóż pokruszone ciasteczka, na to zmiksowaną warstwę śmietanową. Na wierzch połóż krem ciasteczkowy i pokruszone ciasteczek. Deser należy schłodzić przez noc w lodówce. Smacznego!
Do tego przepisu wykorzystaj