język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Sernik na zimno

30.11.-0001 30 minut 4 osoby
Składniki:

300 ml śmietanki 36%,

150 g mielonego twarogu półtłustego,

150 g mascarpone Buona,

1 opakowanie żelatyny do deserów,

50 g cukru pudru,

200 g ciasteczek Lotus Biscoff,

200 g kremu ciasteczkowego Lotus Biscoff.


Przygotowanie:

Ubij śmietankę na sztywno, następnie dodaj do niej twaróg, cukier i mascarpone, miksuj do połączenia się składników. Żelatynę rozrób według instrukcji zawartej na opakowaniu. Gotową dodaj do masy śmietanowej i zmiksuj do połączenia składników. Przygotuj pucharki – na dno wyłóż pokruszone ciasteczka, na to zmiksowaną warstwę śmietanową. Na wierzch połóż krem ciasteczkowy i pokruszone ciasteczek. Deser należy schłodzić przez noc w lodówce. Smacznego!

Marki
Facebook Instagram