Pancakesy z ricottą
30.11.-0001
20 minut
3 osoby
Składniki:
Przygotowanie:
- 1,5 szklanki mąki,
- 250 g sera ricotta Castelli,
- 2 jaja,
- ½ szklanki mleka,
- 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią,
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia,
- 150 g jagód,
- dodatkowe jagody i cukier puder do podania.
Przygotowanie:
Mikserem łączymy ricottę, jaja, cukier i mleko. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy całość dokładnie. Gdyby masa była zbyt gęsta, można dolać do niej jeszcze trochę mleka – pamiętajmy jednak, że ciasto na pancakesy powinno być gęstsze niż na naleśniki. Na koniec dodajemy jagody, mieszamy. Pancakesy smażymy na złoty kolor na patelni zwilżonej olejem. Podajemy z dodatkową porcją jagód oraz posypane cukrem pudrem.
Do tego przepisu wykorzystaj