język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

ciambelle al vino

30.11.-0001 45 minut 4 osoby
Składniki:
  • 1 szklankę dowolnego włoskiego wina,
  • 3 szklanki mąki,
  • 1 łyżeczkę proszku do pieczenia,
  • 1/3 szklanki cukru (na posypkę),
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 1/2 szklanki oliwy lub oleju.

Przygotowanie:

Wino przelewamy do miski, dodajemy cukier oraz olej i mieszamy, aż do momentu połączenia się składników. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i ponownie mieszamy. Z ciasta tworzymy długi wałek, a następnie odcinamy około 8-centymetrowe fragmenty i łączymy je w kółko. Jedną część ciastek zanurzamy w miseczce cukru, a następnie przekładamy na blachę. Pieczemy w temperaturze 18- stopni przez około 40 minut. Gotowe!

Marki
Facebook Instagram