GRAPPA LA TRENTINA MORDIBA
Grappę tę stworzyła potrzeba wyrażenia szczególnej miękkości destylatu. Została ona spełniona dzięki dokładnej destylacji w Bagnomaria, w alembiku, szczepów Moscato, Chardonnay i Gewürztraminer. Unikalne i wyraziste właściwości organoleptyczne zawdzięczane są cechom typowych szczepów, warunkom klimatycznym, szczególnemu terytorium i jego naturalnym zapachom. La Trentina Morbida Barrique leżakuje następnie w beczkach używanych wcześniej do starzenia Grappy Stravecchia Le Diciotto Lune, stając się bardziej „szlachetną” i aksamitną. Hołd rodziny Marzadro dla ziemi, na której żyje.
Bukiet zapachowy: aromatyczny, delikatny
Tekstura: miękka, subtelna
Objętościowa zawartość alkoholu (% Vol.): 41
Starzenie: przez kilka miesięcy w beczkach używanych do starzenia Grappy Le Diciotto Lune
Opakowanie: | 0,7 l |