Szparagi zielone mini
Zielone szparagi, cienkie o wyrazistym smaku i lekkiej chrupkości, uprawiane wyłącznie we Włoszech. Mrożone szparagi idealnie zastępują świeże, które sezonowo dostępne są od kwietnia do czerwca. Naturalnie bogate w błonnik. Świetnie sprawdzają się gotowane na parze, blanszowane, smażone, grillowane lub pieczone. Można je podawać jako dodatek do mięs, w sałatkach, tartach, risotto czy makaronach.
Zalety:
❖Dostępne przez cały rok
❖100% włoskie uprawy
❖Niskokaloryczne, bogate w błonnik
❖Wspierają trawienie, maja właściwości przeciwzapalne
❖Produkt posortowany w jednym rozmiarze
Sposób przygotowania:
❖Gotowanie: przełożyć wciąż zamrożone szparagi do wrzącej wody, poczekać aż woda ponownie zacznie wrzeć, gotować przez 7 min. po tym czasie odcedzić i użyć wedle uznania.
❖Parawanie w garnku z wkładem do gotowania na parze: w garnku zagotować 2-3 cm wody i zagotować. W koszyczku do gotowania umieścić zamrożone szparagi i przykryć pokrywka. Gotować ok. 8 min. po tym czasie odcedzić i użyć wedle uznania. ❖Parowanie w piekarniku parowym: umieść zamrożony produkt na perforowanej blasze, włożyć do piekarnika parowego nagrzanego do 98°C i parować przez 10 minut. Po tym czasie wyjąć produkt z piekarnika i użyć wedle uznania.
Opakowanie: | 500 g |