Pure Apuliae Nero di Troia DOCG
Szczep: Nero di Troia
Charakterystyka: Maceracja skórki przez 18 dni w temperaturze 28 °C z pompowaniem i odsysaniem toksyn. Dojrzewanie przez 16 miesiące w beczkach z francuskiego dębu. Wino w kolorze czerwono fioletowym, intensywnym i nieprzeniknionym. Bukiet intensywny i świeży, z wyczuwalnymi nutami czarnych owoców, fiołków i anyżu gwiazdkowego. W ustach czuć wyraźną gęstość i cielistość. Na podniebieniu długie wyczuwalne nuty czarnych korzennych owoców, finisz z gęstymi, ale miękkimi taninami.
Podawanie: do dań o intensywnym smaku i o dużej zawartości tłuszczu, takimi jak pieczenie z czerwonego mięsa, dziczyzny, mięsa na bazie mocnych sosów, dojrzałych serów .
Temperatura podawania: 18-20°C (polecane napowietrzenie)
Zawartość alkoholu: 13,5 %
Opakowanie: | 0,75 l |
Smak: | Wytrawne |
Kolor: | Czerwone |
Styl: | Spokojne |
Szczep: | Nero di Troia |